26-10-06

26/10/206 : Louizalaan even afgesloten door gaslek

Op de Louizalaan, in het centrum van Brussel, is er vanmorgen een gaslek geweest. Het lek is ontstaan door graafwerken aan het kruispunt van de Louizalaan met de Legrandlaan.Het lek is intussen gedicht, maar verkeer is er wel nog verboden.
VRT Nieuwsnet

13:47 Gepost door 0 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26/10/06 : Twee arbeiders komen om op werf in Tessenderlo

N_061026_tessenderloOngeval_vOp een bouwwerf in Tessenderlo zijn vanmorgen twee arbeiders om het leven gekomen. Dat meldt Strabag, de bouwonderneming waarvoor beide mannen werkten.De twee waren vanmorgen aan het werk aan de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Tessenderlo, waar Strabag werken uitvoert voor Aquafin. Toen de betonleverancier omstreeks 06.45 uur beton begon te pompen, trad een verzakking op aan één van de vier poten van de betonpomp. De pomp raakte uit evenwicht en de giek van de pomp raakte de twee werknemers van het bouwbedrijf aan het hoofd. Beiden overleden ter plaatse.Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. Strabag betreurt het ongeval en biedt de familie van de slachtoffers zijn medeleven aan. (belga/hln)
het Laatste Nieuws
UPDATE
Bouwwerf stilgelegd na dubbel dodelijk arbeidsongevalEen slingerende giek van een betonblok heeft twee arbeiders dodelijk geraakt nabij Tessenderlo. Een arbeidsongeval heeft gisterochtend om 6.45 uur het leven gekost aan twee werknemers van het bouwbedrijf Strabag Benelux. Zij werkten in een bouwput van een Aquafinproject in Oosterbergen (Tessenderlo), waar een rioolwaterzuiveringsinstallatie wordt gebouwd. ,,Het is niet duidelijk hoe het ongeval is gebeurd'', zegt Strabag-woordvoerder Kristof Restiau. ,,Ze werkten bij een betonpomp die reglementair stond opgesteld. Bij het begin van de werkzaamheden - het beton wordt verpompt door een dikke darm - is het fout gegaan. Om een onbekende reden is er plots een verzakking opgetreden aan een van de vier poten waarop de pomp rust. De betonpomp is uit balans geraakt en de giek - een arm die aan de pomp zit - begon te slingeren. De werknemers werden aan het hoofd geraakt en waren op slag dood.'' De activiteiten op de werf werden na het ongeval stilgelegd tot volgende week donderdag, na de begrafenis. Woordvoerder Kristof Restiau verzekert dat het bedrijf de veiligheid hoog in het vaandel draagt. ,,We moeten de resultaten van het onderzoek afwachten. Het is het eerste ernstige ongeval van Strabag Benelux in België. De bouw blijft natuurlijk een gevaarlijk beroep: een ongeval is nooit helemaal uit te sluiten''. Collega's en directie zijn zwaar aangeslagen en leggen voorlopig geen verklaringen af. ,,Alle aandacht gaat nu naar de slachtoffers en hun familie'', zegt Restiau. Gegevens over de identiteit van de slachtoffers worden niet vrijgegeven zolang de familie niet volledig is ingelicht. Het bedrijf wil alleen kwijt dat het gaat om vrij jonge werknemers uit de regio. ( pbvm)
De Standaard

13:45 Gepost door 0 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26/10/2006 :Graafmachine slaat gat in gasleiding

De Haan.Tijdens graafwerken werd gisterenmiddag een gasleiding geraakt in de Nieuwe Steenweg. Het ging om een relatief grote leiding, en veiligheidshalve werd de weg afgesloten en de huizen in de omgeving ontruimd. Net geen twee uur later mochten de 25 bewoners terug naar huis. De verkeershinder duurde tot de vooravond. Het was een kleine graafmachine met klopboor die omstreeks 12.50 uur het lek in de middendrukleiding sloeg. De werknemers verwittigden de hulpdiensten. De gasmaatschappij kwam met drie interventiewagens ter plaatse. De werknemers van Eandis plaatsen een afvoerpijp op het lek, waardoor het gas op een veilige manier uit de werkput kon ontsnappen. Ook werd de druk op de leiding verlaagd. Ondertussen werd de drukke verbindingsweg door de politie afgesloten. ,,De bewoners werden opgevangen in de nabijgelegen sporthal'', zegt commissaris Keirsebilck van de politiezone Bredene-De Haan. ,,Om 14.40 uur had men het gaslek onder controle, en mochten de mensen terug naar huis.'' De geëvacueerde bewoners werden opgevangen in het nabijgelegen sportcentrum. De evacuatie verliep vlot. ''
Bron: De Standaard

08:41 Gepost door 0 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-10-06

UPDATE : 400 leerlingen geëvacueerd na gaslek

di 24/10/06 - In Nieuwpoort zijn vierhonderd leerlingen van twee scholen geëvacueerd na een gaslek.Het gaat om leerlingen van de lagere school Stella Maris en het Sint-Bernarduscollege in de Willem De Roolaan in Nieuwpoort.De jongste kinderen zijn naar een crèche en de brandweerkazerne gebracht. De andere jongeren worden opgevangen in een andere vleugel van het college.Bij werkzaamheden heeft een kraan een gasleiding geraakt. Ook een aantal inwoners van de straat zijn uit hun huis geëvacueerd.De brandweer en het personeel van de gasmaatschappij zijn ter plaatse.
UPDATE
Arbeiders van de watermaatschappij IWVA waren gisteren rond 10.15 uur aan het werk op de hoek van de Willem Deroolaan en de Sint-Sebastiaansstraat, toen zij een middendrukleiding raakten en een gaslek veroorzaakten. De brandweer was snel ter plaatse. In de onmiddellijke omgeving bevinden zich twee scholen en een crèche en die moesten geëvacueerd worden, net als de huizen in de straat. ,,De speeltijd zou juist beginnen'', zegt directeur Etienne Dezeure van het Sint-Bernarduscollege. ,,We hebben toen onmiddellijk alarm geslagen en alle driehonderd leerlingen naar de sportzaal gebracht. De leerlingen van de Stella Maris, samen een vierhonderdtal kleuters en leerlingen uit de lagere school, kregen een onderkomen in de brandweerkazerne. Echte paniek is er nooit geweest, misschien even in het begin, maar de evacuatie is al bij al rustig verlopen.'' Sommige ouders kwamen naar de kazerne om te zien of alles in orde was met hun zoon of dochter. ,,Er waren kinderen bij die met het gebeuren toch wat moeite hadden'', getuigt onderwijzeres Brigitte D'Hondt. Intussen konden arbeiders van de gasmaatschappij de druk op de leiding verminderen zodat het lek gedicht kon worden. Even na de middag was de klus geklaard. Ontploffingsgevaar is er nooit geweest. Marc Gunst, voorzitter van IWVA, heeft vragen bij de informatie die zijn arbeiders rond de locatie van leidingen op de bewuste plaats kregen. ,,Wij hebben Fluxys vooraf gecontacteerd om te weten of er daar gasleidingen lagen,'' zegt Gunst. ,,Men liet ons weten van niet.'' Maar de gasleiding zou niet van Fluxys zijn. ,,Andere maatschappijen hebben er blijkbaar wel leidingen, maar dan is het aan IWVA om ook die maatschappijen te contacteren'', zegt Erik Maertens van Fluxys. ,,Dat hebben we gedaan'', zegt Gunst. ,,Onder de gasleiding die we blootlegden, zat nog een leiding verborgen, waarvan niemand het bestaan wist.''

12:03 Gepost door 0 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-10-06

Man valt te pletter uit derde verdieping van woning

Een 40-jarige man is vrijdagavond in Antwerpen overleden nadat hij uit een raam op de derde verdieping van een pand is gevallen. Het gaat meer dan waarschijnlijk om een ongeval, maar het parket wil toch een autopsie laten uitvoeren om absolute zekerheid te krijgen over de doodsoorzaak. De man woonde in een pand op de hoek van de Door Verstraeteplaats en de Kreeftstraat in de Scheldestad. De man was vermoedelijk met werken bezig toen hij vanop de derde verdieping naar beneden viel. Het was de bovenbuur van het slachtoffer die rond 19 uur een luide roep en daarna een klap hoorde. De bovenbuur keek uit zijn raam en zag zijn buurman op het voetpad liggen. Het slachtoffer werd onmiddellijk overgebracht naar het Sint-Vincentiusziekenhuis. Daar is hij vrijdagavond nog overleden aan zijn verwondingen. De man zou vandaag 41 jaar geworden zijn. Het parket laat nog een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak te achterhalen, maar het gaat meer dan waarschijnlijk om een ongeval.
Bron: Gazet van Antwerpen.

13:05 Gepost door 0 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-10-06

Gasleiding lekt al drie weken

Er lekt al drie weken gas uit een leiding in de Kloefstraat. De bewoners begrijpen niet dat de herstelling van het lek zo lang aansleept. De problemen begonnen toen een werkploeg van Eandis drie weken geleden een put groef in de straat voor een nieuwe gasaansluiting aan een woning. De aansluiting was aangevraagd door een oudere bewoonster. Tijdens de werken bleek dat de hoofdleiding in de straat, waarvan men een aftakking wilde maken richting woning, tot op de draad versleten is. Flor Van De Kerkchove is regioverantwoordelijke van netbeheerder Eandis geeft toe dat er een lek in de leiding zit. ,,Dat lek is voorlopig hersteld. Er is dagelijks controle. Dat blijft zo tot het kapotte stuk is vernieuwd. Er zijn geen bijkomende veiligheidsmaatregelen nodig. Op de bewuste leiding is de gasdruk overigens eerder laag.'' De bewoners van de Kloefstraat pikken de vertraging niet langer en dringen aan op de onmiddellijke definitieve herstelling van het lek.
Bron : De Standaard

09:33 Gepost door 0 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-10-06

Evacuaties door gaslek in Vilvoorde

wo 04/10/06 - In Vilvoorde zijn tientallen mensen een tijd geëvacueerd door een gaslek. Rond de middag had een kraan een gasleiding geraakt bij graafwerkzaamheden. Enkele tientallen buurtbewoners moesten daarom hun huis verlaten.Een aantal van hen is in een school opgevangen. Het gaslek is nu gedicht. Iets voor 16 uur konden alle geëvacueerde mensen naar huis terug.
Bron : VRTNieuws.net

23:07 Gepost door 0 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |