02-11-06

Gaslek in industriezone van Waver

Op de zone noord van de industriezone van Waver is donderdag rond 9 uur een belangrijk gaslek vastgesteld in de Vesaliuslaan. De brandweer van Waver heeft uit voorzorg meerdere bedrijven laten ontruimen.WerkenHet gaslek in een middendrukleiding ontstond bij werkzaamheden op een werf. De brandweer werd om 9.20 uur verwittigd en is nog steeds ter plaatse, net als de lokale politie en werknemers van Electrabel.

Al tien bedrijven ontruimd voor gaslek in Waver
Het gaslek op de Vesalislaan in Waver, op de bedrijvenzone Noord van de Waals-Brabantse stad, was donderdag kort voor 11 uur nog niet gedicht. De hulpdiensten en nutsbedrijf Electrabel zijn ter plaatse. De ploegen wachten op zwaar technisch materieel, zoals bulldozers. De veiligheidsperimeter blijft inmiddels van kracht. Door het gaslek zijn tien bedrijven ontruimd. De middendrukleiding werd accidenteel beschadigd door arbeiders op een bouwwerf.

Gaslek in Waver gedicht
De toestand op het bedrijventerrein in Waver, waar vanmorgen een belangrijk gaslek ontstond bij werken, is sedert 12 uur opnieuw normaal. Dat is vernomen van de brandweer van Waver. De veiligheidsperimeter is opgeheven en de werknemers van de tien ontruimde bedrijven konden terugkeren naar hun werk.Naast de brandweer en de politie kwamen werknemers van de gemengde intercommunale Sedilec na het gasalarm snel ter plaatse.

Belga- Het Laatste Nieuws

13:16 Gepost door 0 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.