23-02-07

Minstens één dode bij instorting huis in Wetteren

In Wetteren zijn deze middag minstens twee slachtoffers gevallen toen bij renovatiewerkzaamheden aan een woning een muur instortte. Dat bevestigt zonechef Germain Vercruyssen van de lokale politie Laarne-Wetteren-Wichelen. Volgens de eerste informatie is er minstens een dode, een ander slachtoffer zit nog onder het puin.

Het ongeval gebeurde rond 13.30 uur in de Serskampsesteenweg in Wetteren. Een vijftal mensen was er bezig met de renovatiewerkzaamheden. Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen gewond raakten. (belga, het laatste nieuws)

15:54 Gepost door 0 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bouwvakkers overleven val van tien meter hoge werklift in De Haan

Twee arbeiders van het bedrijf Bally uit Maldegem zijn gisterochtend zwaar gewond geraakt toen een dertien meter hoge werklift naar beneden viel in de Pater Vandermoerelaan in De Haan. De twee verkeren niet in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde rond 7.30 uur. Twee bouwvakkers van het bedrijf Bally uit Maldegem waren stenen aan het lossen op een werklift langs een gebouw dat ze aan het renoveren waren, toen de kraan het begaf en de mannen naar beneden vielen.

De twee slachtoffers, beiden uit Maldegem, raakten zwaar gewond. Eentje brak beide benen, de andere liep zware letsels op aan de rug en hielen. Ze werden allebei naar het Fabiolaziekenhuis in Blankenberge gebracht. Ze verkeren niet in levensgevaar.

Er raakten geen andere werklieden betrokken bij het ongeval. Een deskundige van het parket kwam ter plaatse om de oorzaak van het ongeval te bepalen. Vermoedelijk ligt een defect in de motor van de lift aan de basis van het ongeval. De laadbak en de blokken arduin die op de kraan lagen, wegen samen zo'n 450 kilogram. Een deskundige van het parket kwam ter plaatse om de oorzaak van het ongeval te bepalen.

 

Twee arbeiders zijn gisteren zwaargewond geraakt toen hun tien meter hoge werklift het begaf.

Het ongeval gebeurde rond 7.30 uur. Twee bouwvakkers van het bedrijf Bollé uit Maldegem waren stenen aan het lossen op een werklift langs een gebouw aan de Pater Vandermoerelaan in De Haan. Ze waar gevelbekleding aan het plaatsen aan het gebouw toen de kraan het begaf en de mannen naar beneden vielen.

De twee slachtoffers, Jan Bracke (47) en Arne Debaets (22), beiden afkomstig uit Maldegem, raakten zwaargewond. Ze braken allebei hun enkels op verschillende plaatsen, Debaets liep ook een scheur in de rug op. Bracke brak een been en kneusde zijn heup. Ze werden allebei naar het Fabiolaziekenhuis in Blankenberge gevoerd. Geen van hen verkeert in levensgevaar.

Zaakvoerder Dominique Bollé geeft toe dat de werkmannen geluk hebben gehad dat ze de val overleefden. ,,Het kon inderdaad veel erger geweest zijn, al zijn ze nu toch ook flink toegetakeld. Ze zullen allebei minstens zes maanden arbeidsongeschikt zijn.''

Er raakten geen andere werklieden betrokken bij het ongeval. Een deskundige van het parket kwam ter plaatse om de oorzaak van het ongeval te bepalen.

Vermoedelijk ligt een defect in de motor van de lift aan de basis van het ongeval. ,,Er zal een kogellager afgebroken zijn in de machine. Dat is te wijten aan slijtage. De lift was nochtans gekeurd, maar dat onderdeel behoort niet tot de keuring'', zegt zaakvoerder Dominique Bollé. Bollé werkte in onderaanneming van het bedrijf Braet uit Nieuwpoort aan het gebouw in De Haan. De lift werd gehuurd van een derde, externe firma.

De laadbak waarin de arbeiders stonden en waarin ook de blokken natuursteen lagen, weegt zo'n 450 kilogram.

De Standaard

08:29 Gepost door 0 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-02-07

Dodelijk arbeidsongeval in Oostrozebeke

Bij het bedrijf Spano in Oostrozebeke is een dodelijk arbeidsongeval gebeurd.

Een arbeider die er werkte voor een onderaannemer, maakte een val van bijna dertien meter en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Het gaat om een man van 28 uit Zele. Hij werkte voor een Izegems bedrijf dat leidingen aan het vervangen was.

Vrt Nieuwsnet

08:28 Gepost door 0 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-02-07

Bedrijf in Lint ontruimd na een gaslek

ma 12/02/07 - In Lint is het mediabedrijf Sobemi preventief ontruimd door een gaslek in de buurt. De ruim honderd werknemers staan op straat tot het lek is gedicht.

Naast de werknemers van het bedrijf zijn ook de inwoners van een tiental huizen in de buurt geëvacueerd.

Bij werkzaamheden in de buurt is de gasleiding geraakt. De lek is nog niet gevonden.

Het bedrijf ligt vlak bij het treinstation van Lint, op de hoek van de Groenstraat en de Fabrieksstraat. De treinen passeren het station stapvoets.

 

VRTnieuwsnet

10:18 Gepost door 0 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-02-07

Ontploffing in Borgerhout

4b3f7ed2-769b-4e20-8ae6-e7565797b691Aan de Morckhovenlei in Borgerhout, vlakbij de Herentalsebaan, heeft een ontploffing plaatsgevonden. Bij werkzaamheden aan het parket kwamen dampen vrij van de gebruikte solventen. Zo ontstond een explosieve mengeling, die in combinatie met een brandende kachel tot de ontploffing leidde. De twee parketleggers werden afgevoerd naar het Stuivenbergziekenhuis met brandwonden aan handen en benen."Ik zat thuis in de living en hoorde een knal. Ik ging naar buiten en zag glas op het voetpad. De brandweer was snel ter plaatse en hielp slachtoffers buiten met een ladder," aldus een omstaander. Gazet van Antwerpen

19:14 Gepost door 0 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-02-07

Kraan duwt kruis van kerk

DWKRUIS.MMEen kraan die wordt gebruikt voor de bouw van een appartementsgebouw naast de Sint-Hilariuskerk in Wevelgem, raakte gisterenvoormiddag een groot arduinen kruis op de gevel van de kruisbeuk. Het kruis donderde naar beneden en richtte daarbij heel wat schade aan. Naast de Sint-Hilariuskerk is men druk bezig met de bouw van een appartementsgebouw. Dat komt op de plaats van het vroegere Christen Werkersverbond. De kerk is sinds gisteren niet zo mooi meer. De bediener van de kraanmachine schatte gisterenvoormiddag de draaicirkel van het toestel verkeerd in en duwde het kruis dat op de zijgevel staat, van zijn plaats. ,,Een deel van het kruis bleef in het dak steken, de twee andere delen vielen verder naar beneden en veroorzaakten schade aan ramen en aan de vloer'', zegt pastoor Wilfried Jonckheere. Gisterennamiddag was Dakwerken Moerkerke al bezig om zoveel mogelijk verdere schade te voorkomen. Het plafond van de sacristie is zwaar beschadigd. Meters dakgoot zijn vernield, kepers zijn verpulverd, de nieuwe bliksemafleiders moeten alweer vernieuwd worden, het dak van de Mariakapel is zwaar beschadigd. (odw)De Standaard

09:03 Gepost door 0 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-02-07

Gaslek bij werkzaamheden in Eernegem

In Eernegem, bij Ichtegem, is er een gaslek ontstaan bij werkzaamheden. 25 mensen werden geëvacueerd.Arbeiders waren in de Fabrieksweg in Eernegem gassluitingen aan het koppelen. Rond 12.30 uur schoot een gassluiting los.25 mensen uit bedrijven in de omgeving werden geëvacueerd. De brandweer spoot water op het ontsnappende gas, omdat er ontploffingsgevaar was.VRTNieuwsnet

08:35 Gepost door 0 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |